Campagne Kanker wacht niet

Uit cijfers blijkt dat door de coronacrisis kankerdiagnoses niet altijd op tijd worden gesteld. Patiënten nemen soms niet of laat contact op met hun (huis)arts. Ze zijn bang dat de arts geen tijd heeft, of vrezen met corona besmet te worden in de wachtkamer. Ook zijn er patiënten met kanker die zich zorgen maken over hun behandeling. Daarom lanceert de Nederlandse Federatie voor Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) de campagne ‘Kanker wacht niet tot corona voorbij is’.
Heb jij zorgen over kanker? Of klachten die je eerst niet had? Blijf daar niet mee rondlopen. Ook als je zorgen hebt over je behandeling is het goed om deze te blijven bespreken met je (huis)arts of verpleegkundige. Zo zijn er drie vragen die je kunt stellen als je behandeling, onderzoek of afspraak wordt uitgesteld of afgezegd. Kijk voor informatie en tips op kankerwachtniet.nl.

Facebook Telegram OK.ru