Nieuws over Corona en ons beleid

3 februari 2021: INLOOPHUIS ALTENA HELAAS GESLOTEN, MAAR WE ZIJN ER VOOR WIE ONS NODIG HEEFT!
Als gevolg van de corona maatregelen blijft Inloophuis Altena voorlopig nog gesloten en zijn alle activiteiten geannuleerd. Het ziet er naar uit dat dit nog wel even zo zal blijven.
 
Toch willen we er zijn voor wie ons nodig heeft. Heb je vragen of wil je iets overleggen, of wil je gewoon even een praatje maken of iets delen? Bel ons of stuur een bericht via deze website en we brengen je in contact met één van onze vrijwilligers.
·        Je kunt bellen via telefoonnummer 06 – 23 09 66 13 of
·        Een bericht doorgeven onder ‘contact’

Het bestuur
1 oktober 2020: INLOOPHUIS ALTENA HELAAS WEER GESLOTEN, MAAR ER ZIJN ALTERNATIEVEN!
Opnieuw hebben we als bestuur het vervelende besluit moeten nemen om zeker tot het einde van dit jaar het inloophuis te sluiten. Natuurlijk willen we geen enkel risico lopen in verband met besmettingen.
Wel hebben we een aantal alternatieve activiteiten georganiseerd of zijn in voorbereiding. We houden u op de hoogte.
De eerste activiteiten (wandelingen) kunt u lezen verderop op deze pagina.

Het bestuur
1 juli 2020: INLOOPHUIS ALTENA WEER OPEN
In januari 2020 ging Inloophuis Altena van start met als doel een ontmoetingsplaats te bieden aan een ieder die op de een of andere manier in aanraking is/komt met de ziekte kanker. Vanaf het begin konden onze vrijwilligers wekelijks een aantal gasten ontvangen. Samen met gelijkgestemden in gesprek om te delen wat deze verschrikkelijke ziekte voor invloed kan hebben in ons leven.
Door de plotselinge uitbraak van het corona-virus waren we medio maart genoodzaakt onze plannen te herzien en om de deuren tijdelijk te sluiten. Inmiddels zijn we bijna 4 maanden verder en is de rust in ons land aan het terugkeren. De overheidsmaatregelen geven weer ruimte voor het organiseren van activiteiten.
Vanaf woensdagavond 15 juli zal ook Inloophuis Altena weer de deuren openen. Vanaf deze datum zal het Inloophuis weer wekelijks geopend zijn voor inloop, een praatje of goed gesprek met koffie/thee. De oneven weken hebben we een avondopenstelling van half 8 tot half 10 en de even weken een ochtendopenstelling van 10 tot 12. Natuurlijk houden we ons aan alle voorzorgsmaatregelen t.g.v. het corona-virus.
Na de zomervakantie zal er vanaf september maandelijks, zoals aanvankelijk de bedoeling was, een activiteit en/of lezing plaatsvinden.
Wij hopen u snel te ontmoeten!

Het bestuur
9 mei 2020: INLOOPHUIS DICHT, MAAR TOCH OOK WEER NIET!!
Nieuws…nieuws….nieuws…
Het Coronavirus gaat ons langer plagen dan we in eerste instantie verwacht hadden. Helaas zijn we maar zes weken open geweest en nu inmiddels al weer zes weken dicht. De aangekondigde versoepeling van de maatregelen biedt meer ruimte voor contact, maar wel met instandhouding van de 1,5 meter onderlinge afstand. Daarmee rekening houdend ziet het er niet naar uit dat we snel weer wekelijks open kunnen.
Onze gasten en onze doelgroep heeft echter niet minder behoefte aan een luisterend oor, er zijn in deze tijd zelfs nieuwe onzekerheden bijgekomen voor kankerpatiënten. Denk aan uitgestelde behandelingen en eenzaamheid door quarantaine om besmetting te voorkomen.
Het Inloophuis wil graag een stukje van de eenzaamheid oplossen en een luisterend oor bieden. Dit kan telefonisch maar dit kan ook in het Inloophuis op afspraak. Mocht u behoefte hebben aan een gesprek of gewoon even menselijk contact kunt u mailen naar secretaris@inloophuisaltena.nl of een berichtje sturen naar 06-23096613.
We zullen dan contact met u opnemen en een vrijwilliger aan u koppelen zodat u samen een (bel)afspraak kunt maken.
Na de zomervakantie hopen we weer normaal open te kunnen en zijn druk bezig met het vullen van het programma tweede helft 2020. Dit alles onder voorbehoud want als er iets zeker is, is het dat alles onzeker is!

Het bestuur
10 maart 2020: INLOOPHUIS GAAT ALSNOG NIET OPEN
Onze doelgroep is per definitie kwetsbaar en daarom mogen we geen onverantwoord risico nemen. Door de ontwikkelingen van gisteravond door de regering én de aanvullende adviezen van het RIVM, met name voor Brabant, hebben we daarom alsnog besloten om het inloophuis niet te openen. 
We zijn overtuigd van uw begrip voor de ontstane situatie.
We houden u via onze website uiteraard op de hoogte.

Het bestuur
9 MAART 2020:
Helaas heeft het coronavirus inmiddels ook Nederland en vooral Brabant bereikt. Voor onze vrijwilligers en onze gasten heeft dit, behalve dat we de richtlijnen van het RIVM, zie https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden en de GGD volgen, vooralsnog geen consequenties. Uiteraard houden wij ons aan de aanbevelingen.
Er is op dit moment geen reden om activiteiten te vermijden of af te gelasten.
We blijven de richtlijnen van de RIVM en GGD op de voet volgen.
De preventieve maatregelen zoals aangegeven door de RIVM en GGD zijn:
– was je handen regelmatig met zeep circa 20 seconden;
– hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
– gebruik papieren zakdoekjes, die je na eenmalig gebruik weggooit!

Wel adviseren wij vrijwilligers en gasten bij zichzelf na te gaan of men mogelijk besmet zou kunnen zijn. In dat geval uiteraard het Inloophuis liever niet bezoeken.

Mochten er zich nieuwe ontwikkelingen voordoen, dan zullen we je daar z.s.m. over berichten via de mail en/of de website.
 
Met vriendelijke groet,

Het bestuur.

10 maart 2020: INLOOPHUIS tijdelijk gesloten ivm Corona virus

Onze doelgroep is per definitie kwetsbaar en daarom mogen we geen onverantwoord risico nemen. Door de ontwikkelingen van gisteravond door de regering én de aanvullende adviezen van het RIVM, met name voor Brabant, hebben we daarom alsnog besloten om het inloophuis niet te openen. 
We zijn overtuigd van uw begrip voor de ontstane situatie.
We houden u via onze website uiteraard op de hoogte.

Het bestuur

Facebook Telegram OK.ru