Nieuwsberichten

 • Campagne Kanker wacht niet

  Uit cijfers blijkt dat door de coronacrisis kankerdiagnoses niet altijd op tijd worden gesteld. Patiënten nemen soms niet of laat contact op met hun (huis)arts. Ze zijn bang dat de arts geen tijd heeft, of vrezen met corona besmet te worden in de wachtkamer. Ook zijn er patiënten met kanker die zich zorgen maken over hun behandeling. Daarom lanceert de Nederlandse Federatie voor Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) de campagne ‘Kanker wacht niet tot corona voorbij is’.
  Heb jij zorgen over kanker? Of klachten die je eerst niet had? Blijf daar niet mee rondlopen. Ook als je zorgen hebt over je behandeling is het goed om deze te blijven bespreken met je (huis)arts of verpleegkundige. Zo zijn er drie vragen die je kunt stellen als je behandeling, onderzoek of afspraak wordt uitgesteld of afgezegd. Kijk voor informatie en tips op kankerwachtniet.nl.

 • Wereldkankerdag 4 februari

  Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij kanker, een ziekte waar 1 op de 3 Nederlanders op een zeker moment mee te maken krijgt.

  Dit jaar is er bijzondere aandacht voor kanker in coronatijd. Juist nu is het belangrijk dat we oog blijven houden voor de impact van kanker. En dat mensen met kanker en hun naasten de weg weten te vinden naar coronaproof zorg en ondersteuning.

  Meer informatie hierover is te vinden op: https://wereldkankerdag.nl/

 • Telefonische ontmoetingen

  Nu de persoonlijke bezoeken aan het Inloophuis even niet meer kunnen, willen we telefonische ontmoetingen mogelijk maken. Er staan vrijwilligers klaar om met belangstellenden in contact te komen en de mogelijkheid bieden om met elkaar in gesprek te gaan.
  Stelt u prijs op zo’n telefonische ontmoeting dan kunt u dat hieronder aangeven.

  Ja, ik wil graag een keertje gebeld worden:

 • We gaan wandelen als alternatief!

  Inloophuis

  Om toch beschikbaar te kunnen zijn voor onze gasten willen we de komende 4 weken gaan wandelen met onze gasten. Tijdens een wandeling kunnen we voldoende afstand houden, zijn we lekker bezig in de buitenlucht en kunnen de mooiste gesprekken ontstaan. 

  We willen dit in ieder geval 4 weken gaan proberen en op woensdagochtend 21 oktober zal de eerste wandeling plaatsvinden. 

  Aanmelden om mee te wandelen kan via de website of via een telefoontje of appje naar 06-23096613.

  We willen om 10.00 uur starten met een lekker bakkie koffie/thee en vervolgens een uurtje wandelen.

  21 oktober en 4 november starten we vanaf De Werf in Woudrichem en 28 oktober en 11 november vanaf De Hartenjager in Giessen. 

  Als dit een succes blijkt kunnen we vaker wandelen en zeker ook op andere locaties.

  Wil je mee wandelen? Vul dan meteen onderstaand formulier in in! Of bel/app 06-23096613

  Ja, ik wil graag mee wandelen:

 • Beelden SamenLoop 2019 op USB t.b.v Inloophuis!

  Eind juni 2019 vond in Giessen-Rijswijk de 2e editie plaats van de SamenLoop voor Hoop Altena. Het was opnieuw geen evenement, maar een belevenis. Ruim 1000 lopers, veel eregasten, heel veel bezoekers, een mooi entertainment-programma, enz.

  Van deze dagen en de voorbereidingen is een herinnerings-USB gemaakt met video- en fotobeelden. Deze indrukwekkende opnamen van de SamenLoop zijn nu te bestellen en de opbrengst daarvan komt ten goede aan het Inloophuis. Informatie via info@inloophuisaltena.nl

 • Yoga Centrum Stralen doneert Inloophuis

  Yogacentrum Stralen uit Drongelen geeft in maart een week lang benefietlessen en de opbrengst gaat naar een goed doel. Wij zijn zeer verheugd met het feit dat daarvoor Stichting Inloophuis Altena dit jaar gekozen is. Kijk voor alle informatie op www.stralenyc.nl

  Bedankt alvast voor deze financiële ondersteuning.

 • Inloophuis officieel geopend!

  Een impressie:

  Het Kontakt doet ook verslag. Lees er HIER alles over.

 • Eerste bijeenkomst vrijwilligers

  De eerste ontmoeting met de vrijwilligers is achter de rug. Indrukwekkend zijn de motivaties waarom men zich voor het Inloophuis Altena wil inzetten.

Facebook Telegram OK.ru